Skip to content

Basiscursus Sjamanisme

You find an English text below.

Vier avonden magie, schoonheid, verbinding, passie en dans

De basiscursus sjamanisme wordt in Den Haag gegeven en bestaat uit vier avonden (kijk voor data op de Agenda). Tijdens die avonden ga je trancereizen en -dansen, contact maken met je voorouders, met klank en in en met het medicijnwiel werken. Het gaat om je hart – uit je hoofd. Het gaat om jou, ons, de wereld. 

Naast de dans (we openen iedere avond met trance-dansen) zijn er ook deelrondes. Ervaren is belangrijk en essentieel om patronen te doorbreken. Zo zullen het geluid van de drum, je voorouders, je stem en het medicijn-levenswiel je helpen je te openen en je te verwonderen dat er werelden achter werelden bestaan. Ze uit jou ontstaan, je daar ontmoetingen hebt, je elkaar ontmoet. Je zult de kracht van je stem ontdekken en jouw weg in het levenswiel lopen. Als je je ervoor openstelt is het mogelijk in vier avonden te ontdekken dat je van de hemel en de aarde bent.

Sjamanisme is een woord. Wat sjamanisme feitelijk inhoudt is dat het een levenshouding is. De weg van de sjamaan is de weg van het hart. Op deze weg krijg je stap voor stap helderheid over je levenspad en je bestemming in dit leven. Het is ontdekken hoe je met de wereld waarin we leven kunt omgaan. Een wereld die snel aan het veranderen is. De avonden zijn behulpzaam om daar anders mee om te gaan en je een open kijk te bieden op het wonderlijke leven op onze planeet. En wie weet wil je daar meer van om je eigen pad te lopen en helder te zien waarvoor je hier bent.

Deelname

Kijk voor data op de agenda. De vier avonden worden gegeven in Den Haag van 19.30 tot 22.30u. Je bijdrage is 195 euro. (Mijn bedrijf is vrijgesteld van btw.) Informatie/aanmelden: info@joskester.com of 06-54765566. 
Betalingsregeling/korting mogelijk voor laag inkomen (bijstand) en studenten. Lees onze Algemene Voorwaarden onder Contact.

Enkele ervaringen van deelnemers

Dag Jos, wij hebben gisteren een geweldige avond gehad. Wij voelden ons vandaag de hele dag licht als een veertje (of als een zwevende Libelle)
Wij verheugen ons op de volgende keer.
Hartelijke groet, Han en Ilonka.  
 

Hallo Jos,

Ik wil je laten weten dat de ceremonie die ik bij jouw basiscursus sjamanisme heb gedaan bij mij wel heel goed gewerkt heeft. Ik ervaar de kracht van de spirits, van de grootmoeders en dat is een rijk gevoel. De cursus heeft veel met me gedaan, niet alleen de ceremonie maar ook de trancereizen. Ik ben je heel dankbaar voor je cursus, ga zo door Jos! Laat zoveel mogelijk mensen kennis maken met dit pad, want het werkt.
Mitakuye oyasin, Ada Rous

Hoi Jos

Goedemorgen Jos. Ik wilde even bij je inchecken. Heb gister een mooi gesprek met mijn pa gehad over waar ik mee bezig ben; sjamanisme, spiritualiteit, lijn van voorouders. Hij was, voor mij onverwacht, heel begripvol en zei dat hij het mooi vond dat ik daarmee bezig ben. Hij vertelde over hoe religie voor hem zo’n negatieve lading heeft gekregen door de kerk en zijn thuissituatie. Ik vertelde hem dat hij, ik en mijn zoon dat allemaal meedragen uit vorige generaties. Dat ik ermee bezig ben dat op te lossen. Hij keek me vragend aan en zei; mooi dat je dat doet. Erg fijn! David

Informatie over de avonden tref je hierna aan.

Basiscursus Sjamanisme | Jos Kester
Informatie over de avonden:

Trancereizen en Trancedansen

Via het geluid van de drum is het mogelijk in een diepe meditatie of trance te komen. Dat kan ook via de dans. Allebei ga je ervaren. En ervaring is wat we je willen aanbieden. Zoveel als mogelijk, gedurende de uren die beschikbaar zijn. Trance is onlosmakelijk verbonden met de sjamaan. Op deze avond kun je ook je krachtdieren ontmoeten, maar ook antwoorden krijgen op vragen die je al lang bij je draagt.

Voorouders

Je voorouders kennen is dichter bij jezelf komen. Deze avond besteden we aandacht aan je voorouders. Wat weet je van je voorouders? Wie waren zij, hoe hebben ze geleefd, hoe ver kun je terugkijken en terugstappen in hun voetsporen? Ze zijn je voorgegaan in het leven en dankzij hen ben je hier. Contact met ze maken is verhelderend en helend.

Klank en klankheling

Naast wat nog aandacht nodig heeft van de vorige avond, ga je deze avond met klank aan de slag met vooral je stem. Het geluid van je stem kan de harmonie herstellen waar je dat ook wenst. En je stem is het prachtigste instrument dat bestaat. Deze avond hopen we dat je dat gaat ontdekken en je het ‘lied van je ziel’ zult kunnen ontsluiten.

Medicijnwiel

Het medicijnwiel is al even oud als het leven zelf. Overal op de wereld zijn deze magische cirkels van stenen gevonden. Het medicijnwiel symboliseert de kringloop van het leven en de schepping. Een reis door het medicijnwiel brengt je hiermee in contact. Deze avond ga je via het medicijnwiel je eigen levenspad lopen.

The Shaman Way

Is een vervolg op de basiscursus. Het zijn vier zaterdagen met als thema’s  voorouders, schaduw, het lied van de ziel (klank), levenskracht, levensmissie. Het zijn intensieve en verdiepende workshops die het nodige overhoop zullen halen in jezelf. Kijk voor het programma onder Shaman Way.

 


English

Four evenings with magic, beauty, connection, passion and dance

Shamanism is a word. What shamanism means is that it is a way of life. The way of the shaman is the way of the heart. On this road, you can get clarity about your path in life and destination. It is discovering how you can deal with the world in which you live. A world that is changing rapidly. The evenings will help you to cope with these changes and will offer you an open view of life around you.

The basic course shamanism is given in The Hague and consists of four evenings (look for dates on the Agenda). During those evenings you can experience the trance journey (dance and drum), make contact with your ancestors, work with sound (voice and instruments), and walk the medicine wheel. It’s about your heart – out of your head. It’s about you and our world.

Besides the dance (we open every night with dancing) there are also sharing rounds. Experiencing is essential to break through patterns. The sound of the drum, connecting with your ancestors, the sound of your voice, and the wheel of life will help you to open up. You will discover that there are worlds behind worlds. They arise from you, you will have encounters there, and you will make connections in the group. It’s healing to discover the power of your voice and walk the medicine wheel. It’s possible to discover in four evenings that we are from heaven and earth.

Participation

The four evenings are in The Hague from 7.30 pm to 10.30 pm. Your contribution is €195. Information/registration: info@joskester.com or 06-54765566. Payment arrangement: Discounts are possible for low-income and students. Read our Terms and Conditions under Contact.